Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.
Opdrachtomschrijving
Miljoenen mensen zijn iedere dag afhankelijk van onze infrastructuur. Zonder wegen, vaarwegen, bruggen en sluizen kunnen zij niet werken, wonen en leven. Jij draagt als technisch adviseur waterbouwkunde bij Rijkswaterstaat bij aan het verbeteren van de water- en ecologische kwaliteit. Hierdoor werk je mee aan een duurzaam Nederland. Binnen het projectteam waar je komt te werken, werken we vooral aan KRW-projecten. De Kaderrichtlijn Water (KRW) is een Europese richtlijn die op 22 december 2000 van kracht is geworden. Doelstelling is het realiseren en behouden van chemisch schoon en ecologisch gezond oppervlaktewater en grondwater. De EU-lidstaten moeten deze ‘goede toestand’ uiterlijk in 2027 realiseren.
Technisch management
Als senior waterbouwkundige technisch adviseur krijg je complexe en uitdagende vraagstukken voorgelegd die gaan over aanpassingen aan oevers en watersystemen, maar in dit geval ook over natuurontwikkeling. Jij adviseert op basis van jouw inhoudelijke kennis en ervaring het projectteam om zo te komen tot betere water- en ecologische kwaliteit van onze rivieren, natuur en water gerelateerde projecten. Als adviseur waterbouw adviseer en begeleid je je eigen technisch team, aannemers en de adviesbureaus bij technisch inhoudelijke vraagstukken. Ook zorg je ervoor dat de vastgestelde kaders op het gebied van ontwerp, effecten en techniek goed (kunnen) worden toegepast.
Je stelt uitgangspuntennotities en systeemspecificaties op. Je beoordeelt ontwerpen op kwaliteit en toetst in hoeverre de werkzaamheden voldoen aan de gemaakte afspraken. Je legt resultaten vast in rapportages en beoordeelt aflever- en opleverdossiers. Verder signaleer je risico’s en afwijkingen en denk je mee over passende oplossingen voor verschillende projecten. Waar het om de inhoud gaat, ben jij, samen met de ecoloog, het aanspreekpunt voor het projectteam en de gesprekspartner van opdrachtnemers.
Binnen de processen waarin je opereert werk je zelfstandig waar dat kan en stem je af waar dat moet. Je signaleert, analyseert en adviseert over ontwikkelingen binnen jouw werkpakket en komt met voorstellen om de uitvoering van het project en het proces te verbeteren. Je zorgt samen met de Technisch Manager en andere collega’s uit het technisch team voor het op orde houden van de kwaliteit en kennis van het vakgebied. Je deelt je kennis en ervaring actief binnen dit team en binnen de projecten.
De standplaats is Rotterdam (Wilhelminatoren). In principe wordt er hybride gewerkt waarbij verwacht wordt dat je minimaal 2 dagen per week op kantoor aanwezig bent (in ieder geval op de projectdagen dinsdag en donderdag).
Eisen
- De aangeboden kandidaat beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding civiele techniek met als specialisatie waterbouwkunde.
- De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van natuurontwikkeling (bijvoorbeeld KaderRichtlijnWater).
- De kandidaat heeft kennis van D & C contracten en werken volgens SCB.
- De kandidaat heeft de VCA-VOL opleiding met succes afgerond of wil deze op korte termijn afronden.
Wensen
- De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van assetmanagement, relevante informatiesystemen zoals GRIP/Relatics, en relevante methodieken zoals RAMS en SE (System Engineering).
- De aangeboden kandidaat kan functioneel specificeren of eisen SMART formuleren.
- De aangeboden kandidaat heeft een proactieve houding, stemt tijdig af en stuurt op een goed verloop van de werkzaamheden.