Afdeling Duurzame Leefomgeving
De afdeling Duurzame Leefomgeving is een afdeling binnen het cluster Stedelijke Ontwikkeling van de Gemeente Leiden.
Team en Werkwijze
De afdeling bestaat uit ontwerpers (zowel openbare ruimte, groen als verkeer), opgavemanagers en beleidsmedewerkers. Het team Ontwerp is een spin in het web binnen Leiden, samenwerken staat hoog in het vaandel, zowel met beleidsmakers (voornamelijk duurzaamheid, mobiliteit en ruimtelijke ordening) als uitvoerders (Projectbureau) en beheerders. Het team werkt integraal aan een duurzame leefomgeving, waarin klimaatadaptatie, energietransitie en biodiversiteit belangrijke pijlers zijn. Door vroegtijdig in projecten mee te draaien, op creatieve wijze te ontwerpen en te adviseren binnen de gestelde beleidskaders, bouwen we mee aan een bereikbare en leefbare stad. Dit doen we in een stad die tegen zijn grenzen zit en waar elk stukje grond (zowel boven als onder de grond) schaars is. Een mooie uitdaging waar een ontwerper echt meerwaarde heeft, door het kiezen van de juiste oplossing op de juiste plek.
Functieomschrijving
Wij zijn op zoek naar een verkeerskundig adviseur/ontwerper voor 24 uur. De werkzaamheden variëren. Zo kan er worden meegewerkt aan ambitieuze herinrichtingsprojecten gericht op de transitie naar duurzame mobiliteit, zoals de herinrichting van wijken zoals Meerburg, het autoluw inrichten van de binnenstad of complexe infrastructurele projecten zoals de Leidse Ring Noord. Maar er wordt ook advies gegeven over het bereikbaar maken van grote bouwprojecten, verkeersveiligheid rondom bijvoorbeeld scholen en verkeersbesluiten. En we pakken verkeerskundige meldingen van bewoners op en handelen die af. De uitdaging is om verkeersontwerpen te vertalen naar begrijpelijke plannen voor het bestuur en/of bewoners.
Werken in Leiden
Leiden is een 100.000-plus gemeente. Vanwege de schaal is Leiden precies groot genoeg om overzicht te houden en alles zelf te doen. Dat betekent dat de uitdagingen groot zijn, maar de stad klein genoeg is om het leuke ontwerpwerk nog helemaal zelf te doen. Dat totaalspeelveld maakt het werken in Leiden interessant. De afdeling DLO werkt integraal. De verkeerskundig ontwerper/adviseur wordt uitgedaagd ook buiten het eigen vakgebied te denken. Dat is leuk en ook ontzettend leerzaam en levert veel kwaliteit.
Profiel Gezochte Kandidaat
Wij zoeken een verkeerskundig ontwerper/adviseur met creatieve ideeën en die deze weet om te zetten in integrale ontwerpen. Daarnaast verwachten we een open werkhouding (kan en wil buiten het verkeerskundig vakgebied denken) en een communicatieve instelling richting collega’s binnen en buiten het team. En er wordt gezorgd voor een tijdige en klantvriendelijke afhandeling van klachten en verzoeken.
Eisen
- De inschrijver heeft kennis genomen van de 'Uitnodiging tot inschrijving' en bijbehorende bijlagen zoals bijgevoegd onder deze vraag en gaat akkoord met de gevolgde procedures zoals is beschreven in dit document.
- CV en motivatiebrief: Inschrijver levert hier het CV en de motivatiebrief aan.
- Beschikbaar voor het aantal uitgevraagde werkuren per week, tenminste 50% van de tijd aanwezig op kantoor.
- Een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau (bv Verkeerskunde, Civiele Techniek, Planologie).
- Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van verkeersontwerpen en -advisering.
- Aantoonbare ervaring met het werken met Autocad volgens de NLCS-systematiek of een gelijkwaardig pakket.
- (Uiterlijke) startdatum op 1 februari 2025.
- Aantoonbaar gecertificeerde verkeersveiligheidauditor.
Wensen
- Subgunningscriterium 2 Gesprek (50/100 punten): De kandidaat wordt voor het gesprek uitgenodigd wanneer deze is beoordeeld met een “8” of hoger voor subgunningscriterium 1 (CV en motivatiebrief). De aanbestedende dienst wenst in het gesprek in ieder geval de volgende aspecten terug te zien:
- Toelichting op bovenstaande criteria.
- Willen en kunnen samenwerken en een open werkhouding.
- Het vermogen om over het eigen vakgebied heen te kunnen denken/kijken.
- In staat te zijn tot een probleemanalyse en het vermogen met integrale, creatieve oplossingen te komen.
- Goede communicatieve vaardigheden om je visie over te kunnen brengen bij interne en externe partijen.
- Goede beheersing van de Nederlandse taal voor het geven van presentaties en schrijven van toelichtingen.
- Een goed omgevingsbewustzijn.
- Toelichting op het portfolio.
- Contactpersoon: Kan je aangeven wie contactpersoon is voor deze aanbesteding? Naam: Tel-nummer: Email:
- Wel of geen zzp’er: In het kader van de wet DBA en de af te sluiten overeenkomst vernemen wij graag of de door u aangeboden kandidaat een zzp'er betreft:
- Ja, zzp’er met bemiddeling van een intermediair.
- Ja, zzp’er zonder bemiddeling van een intermediair.
- Nee, mijn aangeboden kandidaat betreft geen zzp’er.
- Subgunningscriterium 1: CV, Motivatiebrief en portfolio (35/100 punten): Inschrijver dient in Mercell een CV, Motivatiebrief en portfolio in, waarin de opleiding(en), werkervaring en toelichting van de aangeboden kandidaat staat beschreven. De aanbestedende dienst wenst in deze documenten in ieder geval de volgende aspecten terug te zien:
- Nadere beschrijving van de gevolgde opleiding(en).
- Nadere beschrijving van opgedane ervaring in de te verrichten werkzaamheden.
- Ervaring binnen een gemeentelijke/politieke/ambtelijke organisatie.
- Ervaring met werken met een handboek openbare ruimte.
- Ervaring met ontwerpen binnen een historische context en/of met de nieuwe uitdagingen in de openbare ruimte (zoals klimaatadaptatie, circulaire economie, energietransitie, etc.).
- Aantoonbaar in staat om tot integrale oplossingen te komen.
- Een apart uitgewerkt portfolio met daarin ontwerpen van voor de functie relevante projecten waarbij de inbreng van de kandidaat duidelijk is en ontwerpkwaliteiten aantoont.
- Uitstekende beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift.