Beste leverancier
Gemeente Leiden nodigt u uit om een offerte aan te bieden op deze nadere uitvraag van het 'DAS Inhuur Gemeente Leiden' waar u op ingediend heeft. Gemeente Leiden is op zoek naar een Projectleider regionaal beleidskader Maatschappelijke zorg Holland Rijnland. Voor een uitgebreidere functieomschrijving verwijzen wij u naar de Uitnodiging tot inschrijving Projectleider regionaal beleidskader Maatschappelijke zorg Holland Rijnland. De tender waar u nu voor uitgenodigd bent is een nadere uitvraag vanuit de 'DAS Inhuur Gemeente Leiden' waarop u bent doorgelaten o.b.v. een door u aangegeven kwalificatie. Het betreft een uitvraag voor de categorie: Functies Fysieke Projecten en Sociaal Domein. Inschrijvingen zullen worden beoordeeld op criteria: Motivatiebrief, Curriculum Vitae, interview en prijs. Aan de toelating tot deze nadere uitvraag kunnen geen rechten op opdrachten worden ontleend.
Regionale samenwerking
In de regio Holland Rijnland werken dertien gemeenten intensief samen voor de maatschappelijke zorg. Het betreft de gemeenten: Alphen aan de Rijn, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Kaag en Braassem, Hillegom, Katwijk, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. De dertien gemeenten zijn op hun beurt onderverdeeld in drie subregio’s; Leidse regio, Duin- en Bollenstreek en Rijnstreek. Op het terrein van de Maatschappelijke Zorg werken deze Holland Rijnlandgemeenten nauw samen. Per januari 2023 is de maatschappelijke zorg in onze regio door-gedecentraliseerd en zijn de gemeenten zelf verantwoordelijk voor de maatschappelijke zorg. Voor een deel specialistische zorg (24/7 toezicht en begeleiding) zijn zij gezamenlijk verantwoordelijk. Aan deze doordecentralisatie zijn jaren voorbereiding voorafgegaan. Het startpunt was de Beleidskadernota Maatschappelijke Zorg Holland Rijnland 2017-2025. De samenwerking voor de maatschappelijke zorg is in 2023 vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst Maatschappelijke Zorg Holland Rijnland en een dienstverleningsovereenkomst.
Eisen
- Eis 1: (Uiterlijke) startdatum op 3 februari 2025
- Eis 2: Minimaal 10 jaar ervaring binnen een gemeentelijke organisatie (met min. 50.000 inwoners). Dit moet blijken uit de motivatiebrief.
- Eis 3: Ruime ervaring met het opstellen van beleid op een participatieve wijze. Dus in samenwerking en gesprek met ervaringsdeskundigen, partner en inwoners. Deze ervaring aantonen in de motivatiebrief.
- Eis 4: Ervaring met gemeentelijke regionale samenwerking. Deze ervaring aantonen in de motivatiebrief.
- Eis 5: Op de hoogte van de meest recente inzichten en onderzoek op dit beleidsterrein en deze ook kunnen toepassen c.q. interpreteren. Dit onderbouwen in de motivatiebrief.
- CV en Motivatiebrief: Inschrijver levert hier het CV en de motivatiebrief aan.
Wensen
- Subgunningscriterium 1: CV en motivatiebrief. Inschrijver dient in Mercell een CV en Motivatiebrief in, waarin de opleiding(en), werkervaring en toelichting van de aangeboden kandidaat staat beschreven. De aanbestedende dienst wenst in deze documenten in ieder geval de volgende aspecten terug te zien: Mate van kennis van de Maatschappelijke Zorg en de verbinding met aanpalende beleidsterreinen. Mate van ervaring als projectleider met het ontwikkelen van regionale beleid c.q. plannen. Ervaring met het werken in/voor regionale samenwerkingsverbanden.
- Subgunningscriterium 2: Gesprek. De kandidaat wordt voor het gesprek uitgenodigd wanneer deze is beoordeeld met een “8” of hoger voor subgunningscriterium 1. CV en motivatiebrief. De aanbestedende dienst wenst in het gesprek in ieder geval de volgende aspecten terug te zien: Ervaring met het opstellen van beleid op een participatieve wijze. Gestructureerd en doelgericht kunnen werken. Een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne/bestuurlijke sensitiviteit.