Commissie van Toezicht voor het herijken van de opdracht. Als adviseur draag je bij aan een optimale uitvoering van het integrale persoonsgerichte regieprogramma voor plegers van delicten. Dit cluster heet vanaf 1 september: Doorbreken Crimineel gedrag. Je ondersteunt en adviseert de manager van de cluster bij de uitvoering, aansturing en doorontwikkeling. Je fungeert als sparringpartner en adviseur waarbij je gevraagd en ongevraagd advies geeft en proactief zaken op pakt.
Werkzaamheden- Jij leidt/begeleidt dit project, zorgt dat de opdracht wordt uitgevoerd en beantwoordt specifieke vragen in deze dynamiek. Dit staat in verband met de ontwikkeling van de Top600 en Veilig Alternatief. Kennis en expertise van dit thema is belangrijk;
- Je zal adviseren op doorontwikkeling Top600 en sluit aan bij verschillende overleggen. Je krijgt verantwoordelijkheid om verschillende dossiers over te nemen specifiek op dit onderwerp. Je adviseert, verbindt en zet proactief acties uit. Je bent actief betrokken en bent zichtbaar aanwezig. Je bent een teamplayer en een ware netwerker;
- Je zal de procedure met betrekking tot de beantwoording van specifieke schriftelijke vragen van organisatie, voorbereiden, vragen verduidelijken, advies uitbrengen, indiceren en verder brengen;
- Je gaat meedenken in alternatieve interventies voor bijeenkomsten, een nieuw ontwerp maken, nieuwe innovaties bedenken in samenwerking met het team. Dat is het uitdenken, uitwerken op papier en zorgen dat dit vastgesteld wordt in de gremia’s;
- Jij begeleidt de pilot Wapen-criteria. Waarin je gaat verdiepen/onderzoeken wat er expliciet nodig is in deze pilot. Je stemt af met verschillende adviseurs en schrijft een (bestuurlijke) memo over de aanbevelingen van deze pilot.
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)Het Actiecentrum Veiligheid en Zorg Amsterdam-Amstelland (AcVZ) biedt mensen die vanwege ernstige delicten met politie en justitie in aanraking (dreigen te) komen en complexe problemen hebben, perspectief op een ander leven. Professionals op het gebied van veiligheid, zorg en welzijn komen in het netwerk van het AcVZ tot een op maat gemaakte aanpak, samen met de mensen over wie het gaat en hun omgeving. Daarnaast draagt het AcVZ bij aan de lokale aanpak van actuele veiligheidsproblemen en fenomenen die om een integrale benadering vragen. Regievoeren, expertise delen en innoveren zijn de kern van wat we doen. We doen met elkaar wat nodig is. Zo dragen we bij aan een veiliger Amsterdam-Amstelland.
Het AcVZ is ondergebracht bij de directie Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Amsterdam. We zijn een regionaal samenwerkingsverband van tientallen organisaties; van politie tot jeugdbescherming, van de reclassering tot de GGZ en GGD, die samen verschillende integrale programma’s uitvoeren waarin integrale persoonsgerichte regie een belangrijk onderdeel is. Besluitvorming vindt plaats in de Stuurgroep Veiligheid en Zorg, waarin alle partners vertegenwoordigd zijn en waarvan de burgemeester van Amsterdam voorzitter is. Bij ons werken ruim 120 mensen van verschillende organisaties: gemeente Amsterdam, de Amstellandgemeenten, politie, OM, JBRA, etc. Het merendeel van de medewerkers is in dienst bij de directie Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Amsterdam, anderen zijn gedetacheerd vanuit een van de partners.
Eisen
- Werkervaring: De aangeboden kandidaat heeft minimaal 6 jaar werkervaring als adviseur/onderzoeker in een bestuurlijke context, bij voorkeur bij de (lokale) overheid of in het zorg- en veiligheidsdomein. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.
- Werkervaring: De aangeboden kandidaat heeft minimaal vier jaar werkervaring in een veiligheidshuis/AcVZ. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.
- Werkervaring: De aangeboden kandidaat heeft minimaal 4 jaar ervaring in een netwerkorganisatie. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.
- Verificatie kennis: Verificatie van de kennis van de kandidaat.
- Verificatie Ervaring: Verificatie van de ervaring van de kandidaat.
- Beheersing competenties: Beheerst de kandidaat de competenties op de bijbehorende niveaus zoals hieronder genoemd.
- Beschikbaarheid en tarief kandidaat: Een interview maakt deel uit van het selectieproces en de aangeboden kandidaat kan in de evaluatiefase van de offerteaanbiedingen uitgenodigd worden voor een gesprek. Hij of zij dient daarom beschikbaar te zijn voor het interview. Bij gunning is de aangeboden kandidaat direct inzetbaar zoals vermeld in de opdrachtomschrijving van deze tender.
- Draaideurconstructie: De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam. Let op antwoordmogelijkheden: Ja, kandidaat heeft geen ambtelijke aanstelling gehad in de afgelopen 2 jaar bij de gemeente Amsterdam. Nee, kandidaat heeft wel een ambtelijke aanstelling gehad in de afgelopen 2 jaar bij de gemeente Amsterdam (KO).
- CV toevoegen: U voegt het cv toe van de kandidaat. Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4 groot.
- Opleiding: De aangeboden kandidaat is in het bezit van een erkende wo-diploma, aangevuld met een master opleiding in het veiligheidsdomein. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.
Wensen
- Kennis: De aangeboden kandidaat heeft kennis van de sociale kaart van de Amsterdam. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.
- Werkervaring: De aangeboden kandidaat heeft kennis en expertise van het Actiecentrum veiligheid en zorg, op verschillende veiligheidsprojecten en zorgtrajecten. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.
- Toetsing van de competentie: Analytisch vermogen: Expert
- Toetsing van de competentie: Inventiviteit: Expert
Wij willen de onderstaande gegevens van de door u aangeboden kandidaat ontvangen. De gegevens worden onder andere gebruikt voor het uitnodigen van de kandidaat voor een interview en het aanvragen van de VOG indien hij/zij de functie krijgt. Let op! Het verstrekken van onjuiste en/of onvolledige informatie leidt tot vertraging. Gebruik de volledige naam van de kandidaat zoals deze in het paspoort of op de identiteitskaart staat vermeld.
Middels de tab 'Offerte' dient u de naam van de inschrijving te wijzigen, die bovenin wordt weergegeven. Wijzig deze naar: Naam organisatie + naam kandidaat, zodat duidelijk is welke kandidaat het betreft. Dit kan worden gewijzigd aan de hand van het potlood icoon.
Indienen extra inschrijvingen Gemeente Amsterdam stelt u voor deze aanvraag in staat om maximaal 1 kandidaat aan te bieden. Om een extra offerte aan te maken klikt u op het tabblad 'Offerte' en vervolgens rechtsonder op 'Extra offerte'.