Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.
AlgemeenDe uitvoering van de interne bedrijfsprocessen van het Kadaster wordt in grote mate ondersteund door geautomatiseerde informatiesystemen en gegevensbestanden. Ook de dienstverlening aan de klanten van het Kadaster wordt in grote mate ondersteund door systemen die digitale producten en diensten leveren. Goed ingerichte toegangscontrole speelt hierbij een grote rol; ‘wie mag gebruik maken van welke informatiesystemen, diensten en gegevens en om welke reden’ en ‘hoe wordt dit goed beheerd’ zijn belangrijke thema’s die mede bepalen in welke mate de belangen van het Kadaster en de klant worden geborgd en op basis waarvan voldaan kan worden aan wettelijke eisen.
Omschrijving projectDe WOZ is een belangrijke dienst van het Kadaster. In het komend jaar willen we een belangrijke stap maken in de toekomstbestendigheid van deze dienst. Dat behelst enerzijds de technische inrichting ten behoeve van onderhoudbaarheid alsook de borging van de kennis en documentatie. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren en er zijn verschillende aspecten die moeten worden bekeken.
OpdrachtomschrijvingDe opdrachtnemer maakt een plan van aanpak (PvA) voor deze opdracht waarin rekening wordt gehouden met de Kadaster Architectuur. Dit PvA bevat de verschillende aspecten en mogelijkheden die we moeten onderzoeken. Daarbij kan de opdrachtnemer aangeven waar afhankelijkheden, risico’s en resource behoeften liggen. Daarnaast maakt de opdrachtnemer inzichtelijk hoe we het resultaat kunnen meten. Alvorens we overgaan op de uitvoering, wordt dit plan besproken in het WOZ team. Via tussentijdse rapportages volgen we de voortgang van deze opdracht.
Belangrijkste technieken, methoden en tools- Java 17 - 21
- Spring Boot
- Hibernate
- SQL – Oracle / Postgres
Ervaring met meerdere van deze technieken is een pré:
- Kubernetes
- ArgoCD
- Openshift
- EBMS
- SOAP
- XML
- JSON
- REST API
- GitHub
- Maven
- De opdrachtnemer werkt zelfstandig en neemt de leiding over de uitvoering.
- Realisatie en uitvoering van plan van aanpak.
- Het inzichtelijk maken van de verschillende mogelijkheden en benodigde resources.
- Het realiseren van de technische verbeteringen.
- Het realiseren van de kennisoverdracht binnen het WOZ team.
- Plan van aanpak voor de kennisoverdracht en technische kwaliteitsverbetering.
- Kennis gedocumenteerd en beter verspreid in het WOZ team.
- Technische kwaliteit en leverbetrouwbaarheid aantoonbaar verbeterd.
Eisen
- Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding.
- Minimaal 5 jaar ervaring met DevOps en systeemontwikkeling/integratie in een CI/CD omgeving.
- Minimaal 5 jaar ervaring met de te gebruiken methoden, technieken en tools.
- Aantoonbare ervaring in zowel beheer- als vernieuwingstrajecten.
- Aantoonbare ervaring met relationele databases (Oracle of Postgresql).
- Aantoonbare ervaring met de StUF WOZ 3.12 standaard.
- Competenties waar de kandidaat over dient te beschikken:
- Resultaatgericht
- Helicopterview
- Kwaliteitsgericht
- In staat om zelfstandig binnen een organisatie te bewegen en omgevingssensitief
- Proactief
- Teamspeler
Wensen
- U geeft een beschrijving van aanpak (max. 400 woorden) voor de uit te voeren opdracht gezien het specifieke vraagstuk van het Kadaster (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden). Beoordeling: De mate waarin de beschrijving van aanpak aansluit bij de wensen van het Kadaster.
- U beschrijft 2 cruciale knelpunten (max. 300 woorden) die zich vaak voor doen in dit soort processen / opdrachten en geeft hierbij aan hoe u deze oplost (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden). Beoordeling: De mate waarin de knelpunten relevant zijn en de oplossingen aansluiten bij de wensen van het Kadaster.
- U toont duidelijk aan (max. 300 woorden) welke wijze de door u geleverde expertise en competenties binnen de geschetste situatie een bijdrage leveren aan te behalen resultaten (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden). Beoordeling: Hoe beter de expertise en competenties aansluiten bij de eisen van de opdracht hoe hoger de score.