Sinds 2018 heeft de politie zich gecommitteerd...
Sinds 2018 heeft de politie zich gecommitteerd aan het geleidelijk toegroeien naar het beleid en de criteria die het Adviescollege ICT toetsing (AcICT) - het voormalige Bureau ICT Toetsing (BIT) - stelt aan grote ICT-projecten binnen de Rijksdienst. Volgens dit beleid dienen projecten met een IV-component groter dan 5 miljoen euro zich aan te melden bij het AcICT voor een BIT-onderzoek. Voorafgaand aan een aanvraag toetst de politie zelf middels een zogenaamde pre-BIT-toets of het betreffende project voldoet aan de criteria die in het BIT-handboek van de politie worden gesteld. Hiertoe is kennis en ervaring met het toepassen van het toetskader van het AcICT vereist. Deze is momenteel binnen de CIO-office van de politie niet of in onvoldoende mate aanwezig.
Deze opdracht gaat over het uitvoeren...
Deze opdracht gaat over het uitvoeren van 4 CIO-oordelen / pre-BIT-onderzoeken in 2025 van de BIT-kalender van de politie conform het vastgestelde BIT-handboek. Daarnaast het trainen van medewerkers van de CIO-Office in de uitvoering van CIO-oordelen, teneinde de opgedane kennis te borgen binnen de Directie IV.
Verantwoordelijkheden
De specialist verantwoordelijk voor het in afstemming met de organisatie realiseren van bovengenoemde onderzoeken en overdragen van de genoemde kennis. Zulks binnen de randvoorwaarden ten aanzien van kwaliteit, tijd en geld.
Doelgroep
Wij richten ons met deze uitvraag op alle potentiële aanbieders/inschrijvers: zowel aanbieders die een kandidaat offreren, als ZZP'ers die zichzelf offreren. Bij deze aanvraag gaat het om een werkrelatie op basis van een resultaatgerichte opdrachtdefinitie. De uitvoering vindt plaats vanuit vakinhoudelijke professionaliteit, zelfstandigheid en kennis en vaardigheden (expertise) van de kandidaat. Er is geen sprake van inzet op basis van een arbeidsverhouding en de inzet dient ook niet als zodanig te worden aangemerkt.
Screening
Voor deze opdracht is een BO screening van toepassing.
Resultaatgebieden
Het uitvoeren en (door)ontwikkelen van de uitvoering van CIO-oordelen en pre-BIT-onderzoeken, alsmede bestendigen van de interne capaciteit en competenties hiertoe binnen de politieorganisatie.
Op te leveren resultaten
1. Voor 31-12-2025 het uitvoeren van 4 CIO-oordelen / pre-BIT-onderzoeken.
2. Voor 31-12-2025 het opleveren van vastgestelde rapportages vanuit deze 4 CIO-oordelen / pre-BIT-onderzoeken.
3. Voor 31-12-2025 het borgen van de opgedane kennis binnen de Directie IV, zowel via een mondelinge overdracht, als via het opleveren van bijpassende documentatie.
Contacten
Vanuit deze opdracht worden contacten onderhouden met respectievelijk: programma directie, projectteam, architecten, management Directie IV, Korpsleiding, specialisten van de CIO-Office, Adviescollege ICT Toetsing en departementale vertegenwoordigers.
Eisen
- De kandidaat heeft een erkend, volledig, volwaardig en afgerond diploma op WO-niveau, op het gebied van bedrijfskunde, bestuurskunde of informatica.
- De kandidaat heeft 10 jaar aantoonbare werkervaring met politieke besluitvormingsprocessen binnen overheidsinstanties met 5.000+ medewerkers.
- De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het opzetten c.q. de werking van een control-framework.
- De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 8 CIO-oordelen en/of pre-BIT-onderzoeken afgerond.
- De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het beoordelen van PID’s, PSA’s en Business Cases.
Wensen
- De kandidaat heeft in de laatste 10 jaar minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als project- of programmamanager van een groot project met een minimale IV-component van €5 miljoen euro.
- De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met het toepassen van een BIT-handboek binnen een overheidsinstantie.
- De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen het veiligheidsdomein.
- De kandidaat heeft minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring binnen de politie.